Despre mine

URLATI, ROMANIA
Suntem cei care ne vom face vocile auzite , si vom da viata comunitatii noastre prin copii nostri talentati .Daca esti urlatean si vrei ca talentul tau sa fie cunoscut, vino in echipa noastra.Vrem ca aceasta minunata generatie de tineri, sa se afirme prin abilitatile si talentele ei asa cum merita.Ce isi propune .... -Vocatia fundatiei este aceea de a invata din puterea comunitatii , demersul fiecaruia la dezvoltarea personala se face cu convingerea ca puterea unei comunitati este mai mare decat aceea a tuturor membrilor comunitatii la un loc. Prin ce mijloace..... -organizeaza ateliere de creatie, seminarii, workshop-uri, intalniri, expozitii in folosul membrilor sai. -pune la dispozitia acestora spatiul de a experimenta , ca mijloc pricipal de dezvoltare si faciliteaza intalniri cu oameni pregatiti in domeniul de interes pentru dezvoltarea personala.

vineri, 18 martie 2011

INTELEGEREA PROCESULUI CREATIV

      Persoanle participante la un  test cu intrebarea ,,Cand iti vin cele mai intersante idei?'' au raspuns in proportie de 97 % astfel:  in baie, inainte sa adorm , cand nu fac nimic, cand spal vase, mergand, meditand, in vacanta , cand beau vin, si doar pentru  3%  ideile vin cand muncesc.
     De ce se intampla acest lucru? Pentru ca avem 2 creiere in care unul se ocupa de munca, iar celalalt de generarea ideilor creative.
    Partea stanga a creierului este asociata cu intelectul  si este in relatie  cu gandirea convergenta , abstracta, analitica, calculata , liniara , secventiala si obiectiva care se concentreaza pe detalii si despica firul in patru.
   Partea dreapta  este asociata cu intuitia  si este in relatie cu gandirea divergenta , imaginativa , metaforica si neliniara, se concentreaza pe ansamblul lucrurilor (artisti , muzicanti , inventatorii  sunt recunoscuti in a utiliza acest tip de gandire)
   Aceasta parte dreapta este mai timida si are nevoie sa fie invitata ..... cum....facand acele activitatii pe care ea le controleaza.
   Cum activam partea dreapta a creierului:
1.Plimbarea si exercitiul fizic care permit o relaxare  iar atunci cand corpul se misca se activeaza partea dreapta

2.Asculta muzica ( este foarte utila muzica instrumentala  , fara cuvinte)

3.Deseneaza , picteaza

4.Razi din toata inima( rasul te elibereaza de tirania liniaritatii si logicii)

5.Schimba infatisarea ta si a locului de munca , misca orice lucru ca sa reinventezi ,,ordinea'' dintotdeauna.

6.Vizualizeaza -solutia pe care te chinui sa o gasesti in mod rational.

7.Iesi din problema , nu face nimic , reflectreaza , mediteaza.

De ce trebuie activata partea dreapta a creierului?

1.pentru a nu astepta pana iesi de la serviciu pentru ca sa-ti vina o idee;
2.pentru a nu fi limitat doar la rational si liniar
Avem nevoie de ambele parti ale creierului, iar secretul consta in a stii cum sa ne miscam cu usurinta de la o parte la alta.

Partea dreapta te va invata sa -ti folosesti imaginatia astfel incat sa poti obtine o imagine a viitorului tau .Cand ai aceasta imagine joacate cu ea , si astfel iti vei creea  potentialul  CARE VA MATERIALIZA ACEST VIITOR CHIAR IN PREZENT.

IDA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu