Luna mai a acestui an am dedicat-o actiunilor care au legatura cu natura . Atat atelierul de creatie cat si actiune a de intretinere a plantatiei , ne-au permis sa ne conectam cu pamantul , copacii si pasarile , iar limbajul acestora a ajuns cu siguranta la inimile copiilor.
Stiam ca nu este o noutate sa gasesc atata deschidere la acesta minunata generatie de copii in a participa la actiuni de munca si relaxare in natura.
In atelierul de creatie care se desfasoara in parcul Conacul Bellu- incerc sa gasesc modalitati interactive de trezire a simturilor , astfel incat participanti sa-si identifice punctele forte ale personalitatii lor.
La finalul fiecarui atelier constat ca experienta traita de fiecare in parte este unica si in acelasi timp utila celorlalti membrii ai grupului, intrucat ii ajuta sa se cunoasca mai bine intre ei , sa isi faca cunoscute abilitatile , pe care cei mai multi le tin ascunse , intarindu-le increderea in sine.
La intrebarea De ce iubesc natura? la inceput am primit raspunsuri de la copii cu multe cuvinte , insa nu stiu daca incarcatura lor era asumata si in inima .De aceea am procedat la gesturi simbolice care sa arate trairea interioara pentru acest subiect.
Rezultatul este ceeea ce vede ti in poza alaturata, in care un tablou florat construit de manuchiuri facute de fiecare copil a scos la suprafata culoarea, mireasma si imaginatia din sufletul lor.
Pentru multi dintre ei participarea are ca scop primirea unei note mari la o materie de specialitate , insa sunt si copii care vin din nevoia de a fi utili mediului inconjurator si noi cei din fundatie avem rolul de ai ajuta sa gasesca in gestul lor nu numai un beneficiu imediat ci unul pe termen lung.
Acest scop necesita rabdare si perseverenta din partea tuturor celor implicati , copii, traineri, parinti , profesori si daca fiecare reuseste sa -si sadeasca in suflet propria gradina , ceea ce se intampla in interior se intampla si in exterior.
Asa ca munca de a sadii arbusti in natura, este o reflectare a nevoii de a -ti cultiva propriul suflet, apoi intretinerea , respectiv curatarea de buruieni pentru a lasa lumina si un pamant aerisit corespunde cu ordinea si curatenia sufletesca pe care cu totii trebuie sa o facem din cand in cand.
Satisfactia muncii implinite este in final trofeul cuvenit (nu nota de la stiintele naturii).
Fundatia va continua munca de constientizare a tinerilor despre importanta mediului natural in vietile lor , in speranta ca ei vor fii cei care ii vor schimba si pe parintilor ,astfel incat acestia sa vina voluntari alaturi de copii lor in aceste actiuni.
Consider ca participarea parintilor alaturi de copii are un scop de coagulare a relatiei parinte -copil, de intelegere a universului adolescentului , dar si de invatare a responsabilitatii pe care in timp copii trebuie sa o deprinda .
Daca parintii inteleg acest deziderat, si vor sa faca pasi in realizarea lui , pot sa se alature copiilor la atelierele de creatie si nu vor regreta rezultatele.
psiholog Gabriela Enache
Vom da viata comunitatii noastre, prin copii nostri talentati.Poti sa fi alaturi de noi..
Despre mine
- HUMANITAS2000
- URLATI, ROMANIA
- Suntem cei care ne vom face vocile auzite , si vom da viata comunitatii noastre prin copii nostri talentati .Daca esti urlatean si vrei ca talentul tau sa fie cunoscut, vino in echipa noastra.Vrem ca aceasta minunata generatie de tineri, sa se afirme prin abilitatile si talentele ei asa cum merita.Ce isi propune .... -Vocatia fundatiei este aceea de a invata din puterea comunitatii , demersul fiecaruia la dezvoltarea personala se face cu convingerea ca puterea unei comunitati este mai mare decat aceea a tuturor membrilor comunitatii la un loc. Prin ce mijloace..... -organizeaza ateliere de creatie, seminarii, workshop-uri, intalniri, expozitii in folosul membrilor sai. -pune la dispozitia acestora spatiul de a experimenta , ca mijloc pricipal de dezvoltare si faciliteaza intalniri cu oameni pregatiti in domeniul de interes pentru dezvoltarea personala.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu