Despre mine

URLATI, ROMANIA
Suntem cei care ne vom face vocile auzite , si vom da viata comunitatii noastre prin copii nostri talentati .Daca esti urlatean si vrei ca talentul tau sa fie cunoscut, vino in echipa noastra.Vrem ca aceasta minunata generatie de tineri, sa se afirme prin abilitatile si talentele ei asa cum merita.Ce isi propune .... -Vocatia fundatiei este aceea de a invata din puterea comunitatii , demersul fiecaruia la dezvoltarea personala se face cu convingerea ca puterea unei comunitati este mai mare decat aceea a tuturor membrilor comunitatii la un loc. Prin ce mijloace..... -organizeaza ateliere de creatie, seminarii, workshop-uri, intalniri, expozitii in folosul membrilor sai. -pune la dispozitia acestora spatiul de a experimenta , ca mijloc pricipal de dezvoltare si faciliteaza intalniri cu oameni pregatiti in domeniul de interes pentru dezvoltarea personala.

luni, 29 august 2011

EVENIMENT IN SEPTEMBRIE 2011

                                   Traditie si continuitate in viticultura      Acesta este titlul sub care fundatia noastra in colaborare cu Institutul de Cercetare in Viticultura din Valea Calugareasca va organiza o expozitie permanenta cu obiecte vechi care oglindesc aceasta traditie a zonei noastre.
   

Expozitia va cuprinde o colectie de obiecte folosite in tehnologia viticola precum si in  prelucrarea strugurilor , obiecte avand ca tema decorativa strugurele si vita de vie , precum si medalii castigate de vinurile din zona Dealu Mare .
    Acest eveniment va fi lansat odata cu sarbatoarea toamnei in perioada 23-25 septembrie , iar expozitia va fi permanenta.
    De ce aceasta expozitie? Pe cine credeti ca va interesa intr-o lume in care plimbarea prin Moll este sport national ?
    

 Am intalnit un om a carei pasiune este sa colectioneze obiecte vechi cu ,,iz de  vin''. Si nu intamplator noi cei care lucram in aceasta fundatie, de foarta multa vreme avem pasiune pentru viticultura si vinificatie -asa ca  un singur pas ne-a despartit de acest eveniment.
    FIECARE A FACUT JUMATATE DE PAS  si cand am ajuns in punctul de intalnire am vazut traditia acestui loc ,,Dealu Mare''- aceea de a cultiva vita de vie, am vazut viata oamenilor in jurul vitei de vie(cum au muncit , cum au trudit, cum au dansat, cum au visat), cum au facut ca vinul sa merga in lume si sa povesteasca povestea locului, asa ca stiu cine va veni sa vada expozitia noastra.
Vor fi oameni care iubesc pamantul , care il respecta  pentru tot ce ne da , care stiu ca vita de vie inseamna VIATA  , vor fi oameni care stiu ca vinul este  ca o  fiinta vie care respira , creste si imbatraneste, lasandu-ne intelepciunea ca dar.
   

 Cand sorbim dintr-o cupa cu vin aducem in noi puterea pamantului si a cerului, a apei si soarelui si toate ingemanate cu iubirea celui ce a lucrat in vie, cu pasiunea celui ce a avut rabdare ca vinul sa capete culoare  si  mireasma , iar deasupra la toate acestea pluteste istoria acestui neam strans legata de vita de vie. 

Va asteptam cu drag la acest  eveniment , ca sa lasam generatiei tinere harta catre radacinile noastre , cele ce ne vor ancora in aceste timpuri schimbatoare. 

 
         Gabriela Enache
   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu